Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki pszenne nie ma jak to domowe pieczywo na śniadanie!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 580
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 939
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 661
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 580
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 939
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 661
Składniki
Z jajka, soli, cukru, wody, margaryny, drożdży i mąki wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je do wyrośnięcia tak około 2 godzin. Z ciasta formułujemy kulki średniej wielkości i lekko spłaszczamy w rękach. Kulki układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Odkładamy na godzinę aby wyrosły, a następnie pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.