Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na wykonanie zwykłych smacznych pszennych bułek.
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1255
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 80
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15712
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 84
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2418
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1255
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 80
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15712
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 84
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 2418
Składniki
Przesiewamy mąkę do miski w której będziemy wyrabiać ciasto na bułki, dodajemy olej, sól i rozrobione w pół szklanki ciepłej wody z mlekiem drożdże oraz pozostałą wodę z mlekiem. Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, do momentu otrzymania gładkiego pulchnego ciasta. Tak wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką lub pieluchą tetrową i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Po godzinie ponownie przez chwilę wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy równe bułki i układamy na wcześniej przygotowanej blasze, przykrywamy i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie posypujemy mąką bułki i nadcinamy je tępą stroną noża. Nagrzewamy piekarnik z termoobiegiem do 200 stopni Celsjusza. Wkładamy blachę z bułkami i pieczemy 25-30 minut. Wstawiamy na dno piekarnika miseczkę z zimną wodą. Upieczone bułki studzimy na kratce. Smacznego!!!