Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne domowe bułki z kapustą i grzybami mięciutkie i chrupiąca skórka polecam.
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 140
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 140
Składniki
Suszone grzyby namoczyć w zimnej wodzie na noc.
Kiszoną kapustę przepłukać zimną wodą odcisnąć z wody dodać grzyby wyjęte zwody i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ugotowaną kapustę zlać na durszlak by pozbyć się wody i odstawić do ostygnięcia ,po ostudzeniu doprawić solą i pieprzem do smaku ,kapustę z grzybami można ugotować dzień wcześniej ,
Mąkę wsypuję do miski dodaję sól ,drożdże rozpuszczam w wodzie z cukrem wlewam do miski i zagniatam ciasto ,w miarę potrzeby dosypuję mąki lub dolewam wody jak jest taka potrzeba .Gotowe ciasto odstawiam do wyrośnięcia pod przykryciem na 1 lub 1,5 godziny.
Wyrośnięte ciasto wyciągam na podsypaną mąką stolnicę dzielę na kawałki u mnie 12 ,rozwałkowuję średniej wielkości placki nakładam farsz z kapusty sklejam bułki by farsz był w środku. Gotowe układam na wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem dużą blaszkę sklejaną częścią do dołu. Po dokładne wykonanie odsyłam do filmu który bedzie na koncu przepisu.
Nagrzewam piekarnik do 200 stopni następnie piekę w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 35 minut .Gotowe bułeczki wyciągam i czekam aż ostygną i można zajadać polecam są pyszne i życzę smacznego .