Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne domowe bułki z kapustą i grzybami mięciutkie i chrupiąca skórka polecam.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10367
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336716
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4196
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423375
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10367
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336716
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4196
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423375
Składniki
Suszone grzyby namoczyć w zimnej wodzie na noc.
Kiszoną kapustę przepłukać zimną wodą odcisnąć z wody dodać grzyby wyjęte zwody i ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ugotowaną kapustę zlać na durszlak by pozbyć się wody i odstawić do ostygnięcia ,po ostudzeniu doprawić solą i pieprzem do smaku ,kapustę z grzybami można ugotować dzień wcześniej ,
Mąkę wsypuję do miski dodaję sól ,drożdże rozpuszczam w wodzie z cukrem wlewam do miski i zagniatam ciasto ,w miarę potrzeby dosypuję mąki lub dolewam wody jak jest taka potrzeba .Gotowe ciasto odstawiam do wyrośnięcia pod przykryciem na 1 lub 1,5 godziny.
Wyrośnięte ciasto wyciągam na podsypaną mąką stolnicę dzielę na kawałki u mnie 12 ,rozwałkowuję średniej wielkości placki nakładam farsz z kapusty sklejam bułki by farsz był w środku. Gotowe układam na wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem dużą blaszkę sklejaną częścią do dołu. Po dokładne wykonanie odsyłam do filmu który bedzie na koncu przepisu.
Nagrzewam piekarnik do 200 stopni następnie piekę w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 35 minut .Gotowe bułeczki wyciągam i czekam aż ostygną i można zajadać polecam są pyszne i życzę smacznego .