Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta rzecz a cieszy... Pewnie zaraz odezwą się przeciwnicy kaszanki, no nic zaryzykuję. Bułeczki są chrupiące, kaszanka idealna i do tego cebulka, świetna szybka przekąska po pracy, lub wczesna kolacja.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11705
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8219
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155188
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11705
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 87
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8219
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155188
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1130
Składniki
Kajzerki przecinamy wzdłuż w 3/4 wysokości, "kapelusik" odkładamy na bok i łyżeczką delikatnie wydrążamy środek. Kaszankę i posiekany czosnek podgrzewamy na patelni z odrobiną masła, gdy rozpadnie się doprawiamy odrobiną pieprzu. Ciepłą masą z kaszanki wypełniamy wydrążone bułki. Cebulę kroimy w plasterki i krótko przesmażamy na patelni, lekko posypujemy solą. Przesmażoną cebulę przekładamy na bułki. Patelnię na której smażyliśmy cebulę delikatnie spryskujemy oliwą, rozkładamy na niej bułki i kapelusze
Bułeczki przesmażamy kilka minut na małym ogniu. Od razu podajemy. Idealnie do tego pasuje konserwowy ogórek.