Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam, jest pulchna, słodka do filiżanki kawy lub kubka mleka.
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2883
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 217
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 50
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 2883
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 217
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 50
Składniki
składniki; 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru szczypta soli łyżka suchych drożdży 500 g. mąki 110 g. masła 2 jajka wykonanie; wszystkie składniki muszą być ciepłe. Mleko podgrzewamy dosyć mocno, rozpuściłam w nim cukier, sól i drożdże. Jak zaczną lekko pracować, należy dodać 2 i 1/2 łyżki roztopionego masła, 2 jaja- lekko mieszamy i wsypujemy przesianą mąkę. Ciasto wyrabiamy a w trakcie dodajemy resztę roztopionego masła. Wyrabiałam około 10 minut. Odstawiłam w ciepłe miejsce na 40 minut. Po tym czasie krótko wyrobiłam około 2 minuty. Ciasto podzieliłam na trzy części. Każdą wałkowałam na prostokąt. Każdy blat ciasta smarowałam serkiem waniliowym z cynamonem. Zwijałam dłuższą częścią w rulon. Rulon zwijałam wokół własnej osi a następnie w ślimaka. Piekłam 30 minut w 180* .Piekarnik ustawiłam na grzanie dołu bez termoobiegu.