Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna wersja chlebka :) przepis na zakwas jest wśród moich przepisów :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11795
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11795
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
wszystkie suche składniki wsypać do miski, pokruszyć drożdże, dodać zakwas, wyrabiać mikserem i stopniowo dodawać wodę. Odstawić do wyrośnięcia. Odgazować ciasto. Dwie keksówki wyłożyć papierem pergaminowym i przełożyć ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach przez godzinę. Po ok. 20 minutach pieczenia otworzyć piekarnik i pędzelkiem posmarować chleby wodą, skórka będzie wtedy fajnie chrupiąca. Upieczony chleb od razu wyciągnąć z foremek i zostawić do wystygnięcia na kratce w otwartym piekarniku. Smacznego