Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna wersja chlebka :) przepis na zakwas jest wśród moich przepisów :)
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7688
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 59
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3741
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1263
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7688
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 59
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3741
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1263
Składniki
wszystkie suche składniki wsypać do miski, pokruszyć drożdże, dodać zakwas, wyrabiać mikserem i stopniowo dodawać wodę. Odstawić do wyrośnięcia. Odgazować ciasto. Dwie keksówki wyłożyć papierem pergaminowym i przełożyć ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach przez godzinę. Po ok. 20 minutach pieczenia otworzyć piekarnik i pędzelkiem posmarować chleby wodą, skórka będzie wtedy fajnie chrupiąca. Upieczony chleb od razu wyciągnąć z foremek i zostawić do wystygnięcia na kratce w otwartym piekarniku. Smacznego