Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb bez mąki - samo ziarno
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 459
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10461
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1206
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 2211
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 459
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10461
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1206
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 2211
Składniki
szklanka 250 ml Wszystkie suche składniki wymieszać w misce: płatki owsiane, słonecznik siemię zmielone i całe, pestki dyni oraz sól. W osobnej misce wymieszać wodę z olejem kokosowym oraz miodem. Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać . Odstawić na 1-1,5 godziny do wchłonięcia się wody. Keksówkę o wymiarach 20x9 wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowaną masę chlebową przekładamy na blaszkę i mocno dociskamy do blaszki za pomogą łyżki lub dłoni. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy przez ok godziny. Wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy w blaszce na godzinę. Następnie wyciągamy z blaszki i czekamy do całkowitego wystudzenia. Najlepiej odstawić go na całą noc. Dzięki temu nie będzie się kruszył podczas krojenia. Smacznego!