Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten chleb przygotujesz w mgnieniu oka. Wystarczy zmieszać ze sobą suche składniki i wodę. Gotowe ciasto przełożyć do foremek i upiec. Chlebek bez wyrabiania i wyrastania to absolutny hit! Jaką mąkę wybrać? W przepisie wybraliśmy połączenie dwóch odmian mąki, zwykłej pszennej i graham. Możesz jednak przygotować chleb z 1 kg tej samej mąki. Jeśli masz ochotę, dodaj także płatki owsiane, ziarna słonecznika lub sezamu.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 959
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 169
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 959
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3102
Składniki
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną i graham. Dodaj suche drożdże, sól, cukier i siemię lniane. Wszystko wymieszaj za pomocą rózgi.
Do suchych składników wlej ciepłą wodę i za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj.
Gotową masę przełóż do foremek wyłożonych papierem do pieczenia.
Chleb piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę.
Wodę podgrzej do temperatury 40 stopni, powinna być ciepła, ale nie gorąca.