Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten chleb przygotujesz w mgnieniu oka. Wystarczy zmieszać ze sobą suche składniki i wodę. Gotowe ciasto przełożyć do foremek i upiec. Chlebek bez wyrabiania i wyrastania to absolutny hit! Jaką mąkę wybrać? W przepisie wybraliśmy połączenie dwóch odmian mąki, zwykłej pszennej i graham. Możesz jednak przygotować chleb z 1 kg tej samej mąki. Jeśli masz ochotę, dodaj także płatki owsiane, ziarna słonecznika lub sezamu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11151
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3873
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11151
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3873
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1336
Składniki
Do dużej miski przesiej mąkę pszenną i graham. Dodaj suche drożdże, sól, cukier i siemię lniane. Wszystko wymieszaj za pomocą rózgi.
Do suchych składników wlej ciepłą wodę i za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj.
Gotową masę przełóż do foremek wyłożonych papierem do pieczenia.
Chleb piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 1 godzinę.
Wodę podgrzej do temperatury 40 stopni, powinna być ciepła, ale nie gorąca.