Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj ten prosty przepis na chleb bez zagniatania. Chlebek jest pieczony w garnku i ma ciekawą, choć łatwą recepturę wykonania. Najsmaczniejszy jest podany na ciepło, posmarowany masłem śmietankowym lub czosnkowym. Przepis obejmuje dodatek niedźwiedziego czosnku, jeśli jednak nie masz tego składnika, z powodzeniem możesz użyć listków szpinaku, igieł rozmarynu lub natki pietruszki, by wzbogacić smak pieczywa.
Prosty i sprawdzony przepis na pyszne pierogi leniwe. Jest to klasyczne danie...
Odsłon: 2233
Kto lubi gołąbki ręka do góry ? mam dziś dla was szybszą wersję gołąbków bez...
Odsłon: 10714
Jeśli mamy gotowane ziemniaki np. z wczoraj to w ciągu 15 minut można mieć ob...
Odsłon: 769
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 108
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 150
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1699
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 307
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 108
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 150
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1699
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 307
Składniki
W misie robota kuchennego umieść maślankę, pokruszone drożdże i cukier, wymieszaj. Pamiętaj, aby produkty miały temperaturę pokojową. Pozostaw całość, aby drożdże się rozpuściły (ok.30 minut). Następnie za pomocą specjalnego haka miksera wymieszaj ciasto przez około 4 minuty, dolej oliwę. Odstaw ciasto na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
W międzyczasie umyj, osusz i drobno posiekaj czosnek niedźwiedzi lub inne, ulubione zioła. Rozgrzej piekarnik z włożonym do środka żeliwnym garnkiem (średnica ok. 25 cm) z pokrywką (może być inne tworzywo odporne na wysokie temperatury).
Do ciasta dodaj posiekany czosnek, wymieszaj i ostrożnie przełóż ciasto do gorącego, żeliwnego garnka. Przykryj pokrywką i piecz w 220°C przez około 30 minut. Następnie zdejmij pokrywkę i piecz kolejne 15 minut. Po upieczeniu, lekko ostudź i wyjmij chlebek z garnka.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb łyżką mieszany z ziarnami – Chleb domowy dla początkujących
Pieczywo
Wielkanocny baranek chlebowy
Pieczywo
Chleb bez wyrabiania z cebulką prażoną
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Chleb łyżką mieszany z ziarnami – Chleb domowy dla początkujących
Chleb łyżką mieszany z ziarnami jest prosty i ekspresowy w przygotowaniu, a d...
Odsłon: 214
Wielkanocny baranek chlebowy
Przygotowałam dla Was wielkanocny baranek chlebowy, który mam nadzieję przypa...
Odsłon: 177