Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące pieczywo przygotowane w naczyniu żaroodpornym.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 49
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 43
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1319
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 49
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 43
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy ze sobą. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Piekarnik ustawiamy na 220 stopni i w trakcie rozgrzewania trzymamy w nim naczynie żaroodporne bez przykrywki.
Gdy piekarnik się nagrzeje posypujemy dno naczynia odrobiną mąki (aby skórka nie przywarła) i umieszczamy w nim ciasto. Przykrywamy pokrywką w temperaturze pokojowej i pieczemy pół godziny.
Po upływie 30 minut zmniejszamy temperaturę na 200 stopni i pieczemy kolejne pół godziny, tym razem jednak bez przykrywki. Po tym czasie chleb jest gotowy.