Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące pieczywo przygotowane w naczyniu żaroodpornym.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419376
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5031
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419376
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy ze sobą. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Piekarnik ustawiamy na 220 stopni i w trakcie rozgrzewania trzymamy w nim naczynie żaroodporne bez przykrywki.
Gdy piekarnik się nagrzeje posypujemy dno naczynia odrobiną mąki (aby skórka nie przywarła) i umieszczamy w nim ciasto. Przykrywamy pokrywką w temperaturze pokojowej i pieczemy pół godziny.
Po upływie 30 minut zmniejszamy temperaturę na 200 stopni i pieczemy kolejne pół godziny, tym razem jednak bez przykrywki. Po tym czasie chleb jest gotowy.