Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące pieczywo przygotowane w naczyniu żaroodpornym.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7627
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 227
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7627
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 227
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy ze sobą. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Piekarnik ustawiamy na 220 stopni i w trakcie rozgrzewania trzymamy w nim naczynie żaroodporne bez przykrywki.
Gdy piekarnik się nagrzeje posypujemy dno naczynia odrobiną mąki (aby skórka nie przywarła) i umieszczamy w nim ciasto. Przykrywamy pokrywką w temperaturze pokojowej i pieczemy pół godziny.
Po upływie 30 minut zmniejszamy temperaturę na 200 stopni i pieczemy kolejne pół godziny, tym razem jednak bez przykrywki. Po tym czasie chleb jest gotowy.