Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb jest najlepszy.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3015
Polecam.
Odsłon: 1790
Polecam.
Odsłon: 512
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3015
Polecam.
Odsłon: 1790
Polecam.
Odsłon: 512
Składniki
Wykonanie: Płatki zalać letnim mlekiem, dodać pokruszone drożdże i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie wsypać mąkę, sól, dokładnie wyrobić ciasto ręką i odstawić ponownie na godzinę. Dwie podłużne foremki posmarować tłuszczem, przełożyć ciasto. Piec przez godzinę w temperaturze 180-190 stopni. Podkoniec pieczenia zwiększyć na chwilę temperaturę by chlebek się zarumienił. Po upieczeniu chlebek zawinąć w ściereczkę i ostudzić.