Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb jest najlepszy.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 272
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 287
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 341
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 272
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 287
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 341
Składniki
Wykonanie: Płatki zalać letnim mlekiem, dodać pokruszone drożdże i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie wsypać mąkę, sól, dokładnie wyrobić ciasto ręką i odstawić ponownie na godzinę. Dwie podłużne foremki posmarować tłuszczem, przełożyć ciasto. Piec przez godzinę w temperaturze 180-190 stopni. Podkoniec pieczenia zwiększyć na chwilę temperaturę by chlebek się zarumienił. Po upieczeniu chlebek zawinąć w ściereczkę i ostudzić.