Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb jest najlepszy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23912
Składniki
Wykonanie: Płatki zalać letnim mlekiem, dodać pokruszone drożdże i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie wsypać mąkę, sól, dokładnie wyrobić ciasto ręką i odstawić ponownie na godzinę. Dwie podłużne foremki posmarować tłuszczem, przełożyć ciasto. Piec przez godzinę w temperaturze 180-190 stopni. Podkoniec pieczenia zwiększyć na chwilę temperaturę by chlebek się zarumienił. Po upieczeniu chlebek zawinąć w ściereczkę i ostudzić.