Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny eksperyment z mojej kuchni. Chleb na ciemnym piwie ze słonecznikiem. Jak dla mnie to fenomen, ze względu na to, że długo zachowuje świeżość. Wystarczająco długo, aby zdążyć go zjeść. Polecam spróbować osobom, które tak, jak ja, zrezygnowały z kupna gotowego pieczywa z marketu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23914
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23914
Składniki
Mieszamy mąkę, otręby, słonecznik i sól. Osobno mieszamy piwo, miód, olej i lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże, robimy z nich zaczyn. Płyn drożdżowy wlewamy do mąki, mieszamy i wyrabiamy 10 minut. Przykrywamy i odstawiamy na 1,5 godziny. Zagniatamy szybko ponownie. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na godzinę, aż wyrośnie. Wierzch smarujemy olejem i posypujemy słonecznikiem. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni.