Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny eksperyment z mojej kuchni. Chleb na ciemnym piwie ze słonecznikiem. Jak dla mnie to fenomen, ze względu na to, że długo zachowuje świeżość. Wystarczająco długo, aby zdążyć go zjeść. Polecam spróbować osobom, które tak, jak ja, zrezygnowały z kupna gotowego pieczywa z marketu.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3404
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 502
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3120
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2224
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3404
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 502
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3120
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2224
Składniki
Mieszamy mąkę, otręby, słonecznik i sól. Osobno mieszamy piwo, miód, olej i lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże, robimy z nich zaczyn. Płyn drożdżowy wlewamy do mąki, mieszamy i wyrabiamy 10 minut. Przykrywamy i odstawiamy na 1,5 godziny. Zagniatamy szybko ponownie. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na godzinę, aż wyrośnie. Wierzch smarujemy olejem i posypujemy słonecznikiem. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni.