Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny eksperyment z mojej kuchni. Chleb na ciemnym piwie ze słonecznikiem. Jak dla mnie to fenomen, ze względu na to, że długo zachowuje świeżość. Wystarczająco długo, aby zdążyć go zjeść. Polecam spróbować osobom, które tak, jak ja, zrezygnowały z kupna gotowego pieczywa z marketu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Składniki
Mieszamy mąkę, otręby, słonecznik i sól. Osobno mieszamy piwo, miód, olej i lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże, robimy z nich zaczyn. Płyn drożdżowy wlewamy do mąki, mieszamy i wyrabiamy 10 minut. Przykrywamy i odstawiamy na 1,5 godziny. Zagniatamy szybko ponownie. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na godzinę, aż wyrośnie. Wierzch smarujemy olejem i posypujemy słonecznikiem. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni.