Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Irlandzki chleb na sodzie to idealna opcja dla opornych w kwestii pieczenia chleba. Jego wielkim atutem jest prostota i szybkość przygotowania – nie musimy czekać, aż ciasto wyrośnie. Wystarczy wymieszać składniki w wsadzić do piekarnika. Po 30 minutach możemy cieszyć się smakiem świeżego bochenka.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1004
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8768
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3099
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1004
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8768
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3099
Składniki
Suche składniki wymieszać w dużym naczyniu, dodać grubo posiekane oliwki, bazylie, wlać olej i maślankę, wszystko szybko wymieszać. Nie wyrabiać długo, tylko do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremki oprószonej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb piec w 200stopniach, przed 3-35minut na złoty, brązowy kolor. Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce.
Polecam