Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Irlandzki chleb na sodzie to idealna opcja dla opornych w kwestii pieczenia chleba. Jego wielkim atutem jest prostota i szybkość przygotowania – nie musimy czekać, aż ciasto wyrośnie. Wystarczy wymieszać składniki w wsadzić do piekarnika. Po 30 minutach możemy cieszyć się smakiem świeżego bochenka.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 131
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 450
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 101
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 114
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 131
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 450
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 101
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 114
Składniki
Suche składniki wymieszać w dużym naczyniu, dodać grubo posiekane oliwki, bazylie, wlać olej i maślankę, wszystko szybko wymieszać. Nie wyrabiać długo, tylko do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremki oprószonej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb piec w 200stopniach, przed 3-35minut na złoty, brązowy kolor. Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce.
Polecam