Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Irlandzki chleb na sodzie to idealna opcja dla opornych w kwestii pieczenia chleba. Jego wielkim atutem jest prostota i szybkość przygotowania – nie musimy czekać, aż ciasto wyrośnie. Wystarczy wymieszać składniki w wsadzić do piekarnika. Po 30 minutach możemy cieszyć się smakiem świeżego bochenka.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 79
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 79
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Suche składniki wymieszać w dużym naczyniu, dodać grubo posiekane oliwki, bazylie, wlać olej i maślankę, wszystko szybko wymieszać. Nie wyrabiać długo, tylko do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremki oprószonej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb piec w 200stopniach, przed 3-35minut na złoty, brązowy kolor. Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce.
Polecam