Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebuś wyszedł idealny.Zapach i smak...polecam wypróbować i na pewno nie jeden raz wrócicie do tego przepisu:)
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 824
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2867
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11952
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 824
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 106
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2867
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży ,wody ,miodu,mąki. Zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod przykryciem. Do miski wsypać mąki,dodać rozczyn,sól, wodę,i nasiona,wyrobić dokładnie i odstawić do wyrośnięcia na poł godz.pod przykryciem. Blaszki keksowki wysmarować masłem i posypać nasionami,lub wyłożyć papierem do pieczenia,piekarnik nagrzać do 120st.
Ciasto wyłożyć we foremkach,zostawić na 30-35min.do wyrośnięcia. Po tym czasie zwilżyć ciepłą wodą i dać do nagrzanego piekarnika na 10min.po tym czasie zwiększyć temp.do 200st.i piec do suchego patyczka ,około 60-65min.
Gotowy chlebek jest chrupiący ,pachnący i przesmaczny. Smacznego życzę!