Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebuś wyszedł idealny.Zapach i smak...polecam wypróbować i na pewno nie jeden raz wrócicie do tego przepisu:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16855
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23912
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży ,wody ,miodu,mąki. Zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod przykryciem. Do miski wsypać mąki,dodać rozczyn,sól, wodę,i nasiona,wyrobić dokładnie i odstawić do wyrośnięcia na poł godz.pod przykryciem. Blaszki keksowki wysmarować masłem i posypać nasionami,lub wyłożyć papierem do pieczenia,piekarnik nagrzać do 120st.
Ciasto wyłożyć we foremkach,zostawić na 30-35min.do wyrośnięcia. Po tym czasie zwilżyć ciepłą wodą i dać do nagrzanego piekarnika na 10min.po tym czasie zwiększyć temp.do 200st.i piec do suchego patyczka ,około 60-65min.
Gotowy chlebek jest chrupiący ,pachnący i przesmaczny. Smacznego życzę!