Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebuś wyszedł idealny.Zapach i smak...polecam wypróbować i na pewno nie jeden raz wrócicie do tego przepisu:)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży ,wody ,miodu,mąki. Zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu pod przykryciem. Do miski wsypać mąki,dodać rozczyn,sól, wodę,i nasiona,wyrobić dokładnie i odstawić do wyrośnięcia na poł godz.pod przykryciem. Blaszki keksowki wysmarować masłem i posypać nasionami,lub wyłożyć papierem do pieczenia,piekarnik nagrzać do 120st.
Ciasto wyłożyć we foremkach,zostawić na 30-35min.do wyrośnięcia. Po tym czasie zwilżyć ciepłą wodą i dać do nagrzanego piekarnika na 10min.po tym czasie zwiększyć temp.do 200st.i piec do suchego patyczka ,około 60-65min.
Gotowy chlebek jest chrupiący ,pachnący i przesmaczny. Smacznego życzę!