Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek wyszedł świetny,chrupiący i pachnący.Serdecznie polecam:)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1317
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4132
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1086
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1317
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4132
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1086
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży mąki,cukru i odrobiny ciepłej wody. Przykryć i odstawić na 10-15min do wyrośnięcia. Do miski miksera wsypać odważone mąki ,sól,ziarna słonecznika i część ziaren dyni. Dodać posiekany drobno czosnek i pokrojone pomidory. Wlać wyrośnięty zaczyn oraz dobrze ciepłą wodę. Miksować około 6-7 min. Misę przykryć i zostawić do wyrośnięcia około 10min. Brytfanki keksówki wysmarować masłem,nałożyć ciasto nie do pełna ,gdyż urośnie. Posypać po wierzchu ziarnami dyni.
Dać do nagrzanego piekarnika do 100st.góra-dół i piec około 1/2 godz. W tym czasie ciasto ładnie urośnie. Zwiększyć tem,do 200st.i piec około 40-50min.sprawdzać patyczkiem.
Smacznego życzę!