Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek wyszedł świetny,chrupiący i pachnący.Serdecznie polecam:)
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 718
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 116
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 9909
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 718
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 116
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 9909
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży mąki,cukru i odrobiny ciepłej wody. Przykryć i odstawić na 10-15min do wyrośnięcia. Do miski miksera wsypać odważone mąki ,sól,ziarna słonecznika i część ziaren dyni. Dodać posiekany drobno czosnek i pokrojone pomidory. Wlać wyrośnięty zaczyn oraz dobrze ciepłą wodę. Miksować około 6-7 min. Misę przykryć i zostawić do wyrośnięcia około 10min. Brytfanki keksówki wysmarować masłem,nałożyć ciasto nie do pełna ,gdyż urośnie. Posypać po wierzchu ziarnami dyni.
Dać do nagrzanego piekarnika do 100st.góra-dół i piec około 1/2 godz. W tym czasie ciasto ładnie urośnie. Zwiększyć tem,do 200st.i piec około 40-50min.sprawdzać patyczkiem.
Smacznego życzę!