Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zaprezentuję mój następny wypiek, chleb pszenno- razowy. Jak już wiecie uwielbiam piec własne pieczywo i mogę powiedzieć, że ten jest na prawdę przepyszny.
Przesiej do miski oba rodzaje mąk, sól zrób po środku dziurę i dodaj drożdże, drożdże posyp cukrem i zalej wodą. poczekaj aż drożdże zaczną pracować.
Dodaj resztę wody i wyrób ciasto.
Ciasto odstaw na ok 2 godziny aż podwoi swoją objętość i powstanie dużo pęcherzyków powietrza.
Przełóż ciasto do formy.
Zawiń w folią spożywczą i zostaw na 30 minut aby ciasto jeszcze podrosło.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni.
Gdy piekarnik będzie już nagrzany, wstaw do niego formę z chlebem.
Piecz w formie 30 minut, a następnie 20-30 minut wyjmij z formy i piecz na kratce.
zdrowy wieloziarnisty i bakaliowy chleb domowy
Odsłon: 31646
Zawsze myślałam, że pieczenie chleba to trudne i czasochłonne zajęcie... Do t...
Odsłon: 7164
Bardzo prosty w przygotowaniu chlebek pszenno-żytni bez zakwasu. Robię go co...
Odsłon: 9185
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 27
Jeśli masz ochotę przetestować nowe połączenie smaków sernik Snickers z pewno...
Odsłon: 39210
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 236
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 27
Jeśli masz ochotę przetestować nowe połączenie smaków sernik Snickers z pewno...
Odsłon: 39210
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 236
Składniki
Przesiej do miski oba rodzaje mąk, sól zrób po środku dziurę i dodaj drożdże, drożdże posyp cukrem i zalej wodą. poczekaj aż drożdże zaczną pracować. Dodaj resztę wody i wyrób ciasto. Ciasto odstaw na ok 2 godziny aż podwoi swoją objętość i powstanie dużo pęcherzyków powietrza. Przełóż ciasto do formy. Zawiń w folią spożywczą i zostaw na 30 minut aby ciasto jeszcze podrosło. Rozgrzej piekarnik do 230 stopni. Gdy piekarnik będzie już nagrzany, wstaw do niego formę z chlebem. Piecz w formie 30 minut, a następnie 20-30 minut wyjmij z formy i piecz na kratce.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb z mąki migdałowej
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla - domowe placki
Chleb z mąki migdałowej
Idealny na diecie keto =)
Odsłon: 53
Bułki pszenne, zwykłe
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2895