Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zaprezentuję mój następny wypiek, chleb pszenno- razowy. Jak już wiecie uwielbiam piec własne pieczywo i mogę powiedzieć, że ten jest na prawdę przepyszny.
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 50
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 283
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 386
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3345
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3717
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 50
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 283
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 386
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3345
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3717
Składniki
Przesiej do miski oba rodzaje mąk, sól zrób po środku dziurę i dodaj drożdże, drożdże posyp cukrem i zalej wodą. poczekaj aż drożdże zaczną pracować. Dodaj resztę wody i wyrób ciasto. Ciasto odstaw na ok 2 godziny aż podwoi swoją objętość i powstanie dużo pęcherzyków powietrza. Przełóż ciasto do formy. Zawiń w folią spożywczą i zostaw na 30 minut aby ciasto jeszcze podrosło. Rozgrzej piekarnik do 230 stopni. Gdy piekarnik będzie już nagrzany, wstaw do niego formę z chlebem. Piecz w formie 30 minut, a następnie 20-30 minut wyjmij z formy i piecz na kratce.