Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chleb z wierzchu można posypać czym się chce, ja tym razem posypałam otrębami, czarnuszką, kminkiem, siemieniem lnianym, słonecznikiem i dynią pychotka :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424872
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424872
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Mleko z dodatkiem cukru lekko podgrzać, dodać pokruszone drożdże i zostawić do wyrośnięcia. Obie mąki wymieszać w misce, następnie dodać mleko z drożdżami, sól, wodę i dobrze wyrobić. Gdy ciasto wyrośnie uformować chleb, przełożyć do wysmarowanej foremki i ponownie zostawić do wyrośnięcia. Piec godzinę w 180 stopniach.