Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chleb z wierzchu można posypać czym się chce, ja tym razem posypałam otrębami, czarnuszką, kminkiem, siemieniem lnianym, słonecznikiem i dynią pychotka :)
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5578
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5578
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Mleko z dodatkiem cukru lekko podgrzać, dodać pokruszone drożdże i zostawić do wyrośnięcia. Obie mąki wymieszać w misce, następnie dodać mleko z drożdżami, sól, wodę i dobrze wyrobić. Gdy ciasto wyrośnie uformować chleb, przełożyć do wysmarowanej foremki i ponownie zostawić do wyrośnięcia. Piec godzinę w 180 stopniach.