Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chleb z wierzchu można posypać czym się chce, ja tym razem posypałam otrębami, czarnuszką, kminkiem, siemieniem lnianym, słonecznikiem i dynią pychotka :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12218
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1373
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12929
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4956
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12218
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1373
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12929
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4956
Składniki
Mleko z dodatkiem cukru lekko podgrzać, dodać pokruszone drożdże i zostawić do wyrośnięcia. Obie mąki wymieszać w misce, następnie dodać mleko z drożdżami, sól, wodę i dobrze wyrobić. Gdy ciasto wyrośnie uformować chleb, przełożyć do wysmarowanej foremki i ponownie zostawić do wyrośnięcia. Piec godzinę w 180 stopniach.