Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chleb z wierzchu można posypać czym się chce, ja tym razem posypałam otrębami, czarnuszką, kminkiem, siemieniem lnianym, słonecznikiem i dynią pychotka :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13085
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13085
Składniki
Mleko z dodatkiem cukru lekko podgrzać, dodać pokruszone drożdże i zostawić do wyrośnięcia. Obie mąki wymieszać w misce, następnie dodać mleko z drożdżami, sól, wodę i dobrze wyrobić. Gdy ciasto wyrośnie uformować chleb, przełożyć do wysmarowanej foremki i ponownie zostawić do wyrośnięcia. Piec godzinę w 180 stopniach.