Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2023
Ja dziś dla was z propozycją na przepyszny swojski chlebek z ziarnami i dodatkiem różnych nasion, jeśli zainteresuje Państwa przepis zapraszam na blog
Przepis na pyszną, zdrową i kolorową surówkę z kiszonych ogórków
Odsłon: 7605
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 210
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1229
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 381
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 210
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1229
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 381
Składniki
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wymieszać a następnie przełożyć do dowolnej formy wysmarowanej masłem, wyrównać wierzch i także można posypać nasionami, pozostawić do ponownego wyrośnięcia
Podrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 210 stopni i piec 60 minut, po 20 minutach nakryć chleb folią aluminiową zmniejszyć temperaturę na 160 minut, po tym czasie zdjąć folię zwiększyć temperaturę na 200 stopni i podpiec jeszcze przez 15 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb z piekarnika
Wyjęty chlebek studzić na kratce
Chleb świetnie się kroi, nadaje się na śniadanie jak i kolację
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
drożdżowy ślimak z migdałami
Pieczywo
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Pieczywo
Bułeczki z cynamonem, rodzynkami i daktylami
Pieczywo
Bułki pszenne z mąką ziemniaczaną
drożdżowy ślimak z migdałami
Słodki, drożdżowy ślimak z migdałami. Pyszny solo do popołudniowej herbaty al...
Odsłon: 141
Szybki chlebek bez glutenu według Ewy Wachowicz
Co powiecie na pyszny, ale jednocześnie bezglutenowy chleb? Przepis Ewy Wacho...
Odsłon: 4392