Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2023
Ja dziś dla was z propozycją na przepyszny swojski chlebek z ziarnami i dodatkiem różnych nasion, jeśli zainteresuje Państwa przepis zapraszam na blog
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 323
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 91
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17107
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 323
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 49
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 91
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 152
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17107
Składniki
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wymieszać a następnie przełożyć do dowolnej formy wysmarowanej masłem, wyrównać wierzch i także można posypać nasionami, pozostawić do ponownego wyrośnięcia
Podrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 210 stopni i piec 60 minut, po 20 minutach nakryć chleb folią aluminiową zmniejszyć temperaturę na 160 minut, po tym czasie zdjąć folię zwiększyć temperaturę na 200 stopni i podpiec jeszcze przez 15 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb z piekarnika
Wyjęty chlebek studzić na kratce
Chleb świetnie się kroi, nadaje się na śniadanie jak i kolację