Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2023
Ja dziś dla was z propozycją na przepyszny swojski chlebek z ziarnami i dodatkiem różnych nasion, jeśli zainteresuje Państwa przepis zapraszam na blog
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 73
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wymieszać a następnie przełożyć do dowolnej formy wysmarowanej masłem, wyrównać wierzch i także można posypać nasionami, pozostawić do ponownego wyrośnięcia
Podrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 210 stopni i piec 60 minut, po 20 minutach nakryć chleb folią aluminiową zmniejszyć temperaturę na 160 minut, po tym czasie zdjąć folię zwiększyć temperaturę na 200 stopni i podpiec jeszcze przez 15 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb z piekarnika
Wyjęty chlebek studzić na kratce
Chleb świetnie się kroi, nadaje się na śniadanie jak i kolację