Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-02-2023
Ja dziś dla was z propozycją na przepyszny swojski chlebek z ziarnami i dodatkiem różnych nasion, jeśli zainteresuje Państwa przepis zapraszam na blog
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wymieszać a następnie przełożyć do dowolnej formy wysmarowanej masłem, wyrównać wierzch i także można posypać nasionami, pozostawić do ponownego wyrośnięcia
Podrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 210 stopni i piec 60 minut, po 20 minutach nakryć chleb folią aluminiową zmniejszyć temperaturę na 160 minut, po tym czasie zdjąć folię zwiększyć temperaturę na 200 stopni i podpiec jeszcze przez 15 minut. Po upieczeniu wyjąć chleb z piekarnika
Wyjęty chlebek studzić na kratce
Chleb świetnie się kroi, nadaje się na śniadanie jak i kolację