Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb pełnoziarnisty.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 103
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 137
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 292
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1155
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 849
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 103
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 137
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 292
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1155
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 849
Składniki
Mielone złote siemię lniane mieszamy z maślanką i solą, następnie wlewamy ją do mieszanki płatków i ziaren. Całość najlepiej wyrobić za pomocą robota kuchennego. Gotową masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy godzinę w 180 stopniach C. Po upieczeniu ostrożnie przekładamy na kratkę i odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu kroimy ząbkowanym nożem do chleba.