Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dość pracochłonny ale smaczny . Chleb z gara chodź raz każdy z nas musi upiec .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11829
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16014
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5058
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11829
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16014
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5058
Składniki
Wszystko razem wkładamy do jednej miski i mieszamy łyżką . odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia . Ponownie zagnieść ciasto i ponownie zostawić go na 30 minut do wyrośnięcia . Nagrzać piekarnik wraz z garnkiem ,może być naczynie żaroodporne z przykrywką w 220 ° C do gorącego wrzucić ciasto i przykryć . Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 ° C przez około 35 minut . Potem zdjąć pokrywkę i piec jeszcze około 30 minut ( do zrumienienia ) . // garnek o średnicy ø 21 cm , może być naczynie żaroodporne //