Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dość pracochłonny ale smaczny . Chleb z gara chodź raz każdy z nas musi upiec .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9503
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11006
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4890
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9503
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
Wszystko razem wkładamy do jednej miski i mieszamy łyżką . odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia . Ponownie zagnieść ciasto i ponownie zostawić go na 30 minut do wyrośnięcia . Nagrzać piekarnik wraz z garnkiem ,może być naczynie żaroodporne z przykrywką w 220 ° C do gorącego wrzucić ciasto i przykryć . Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 ° C przez około 35 minut . Potem zdjąć pokrywkę i piec jeszcze około 30 minut ( do zrumienienia ) . // garnek o średnicy ø 21 cm , może być naczynie żaroodporne //