Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, praktycznie bez wyrabiania, z chrupiacą skórką. W zapachu nie czuć kaszy gryczanej, w smaku też kasza nie gra głównych skrzypiec. Polecam spróbować :)
Ciepłą wody ja robię na przegotowanej, miód, sól , drożdże
Rozpuścić to w tej wodzie.
Dodać: mąkę tortowa, pół woreczka ugotowanej ostudzonej kaszy gryczanej prażonej.
Wyrobić, parę razy żeby wymieszać, jest takie lekko lejące od reki nie odchodzi.
Odstawić do wyrośnięcia. Przełożyć do keksówki długość dużej blachy, aha blachę wysmarowałam olejem i mąka oprószyłam.
Odstawić do wyrośnięcia posmarować po tym wodą, lekko przycisnąć . Piec w 200 stopniach jedną gdz.
Ja przez 30 minut piekłem na termoobiegu w 200stopniach a przez następne 30 minut w 180 stopniach termoobiegu. W piekarniku mało wyrósł.
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, po 10 minutach obstukać wyciągnąć chleb z blachy.
Jeśli ktoś nie chce twardej chrupiącej skórki trzeba bezpośrednio po wyjęciu z blachy posmarować zimną wodą jak wyschnie przykryć ściereczką jak będzie zimny zawinąć w ściereczke i jeszcze w woreczek.
Można dodać dyni lub słoneczniku lub len, chleb w tedy będzie trochę cięższy.
Smacznego !
Kasza gryczana z sosem z podgrzybków podana z marynowanym ogórkiem i papryczk...
Odsłon: 2072
Zdrowe,sycące danie,które może zastąpić obiad,wczesną kolację lub być podane...
Odsłon: 17569
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 14966
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4632
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 64
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 33
Cordon Blue to danie pochodzące ze Szwajcarii i zwane kotletem szwajcarskim....
Odsłon: 14966
Rewelacyjne połączenie kruchego, kakaowego ciasta z kremową masą kokosową. Je...
Odsłon: 4632
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 64
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 33
Składniki
Ciepłą wody ja robię na przegotowanej, miód, sól , drożdże Rozpuścić to w tej wodzie. Dodać: mąkę tortowa, pół woreczka ugotowanej ostudzonej kaszy gryczanej prażonej. Wyrobić, parę razy żeby wymieszać, jest takie lekko lejące od reki nie odchodzi. Odstawić do wyrośnięcia. Przełożyć do keksówki długość dużej blachy, aha blachę wysmarowałam olejem i mąka oprószyłam. Odstawić do wyrośnięcia posmarować po tym wodą, lekko przycisnąć . Piec w 200 stopniach jedną gdz. Ja przez 30 minut piekłem na termoobiegu w 200stopniach a przez następne 30 minut w 180 stopniach termoobiegu. W piekarniku mało wyrósł. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, po 10 minutach obstukać wyciągnąć chleb z blachy. Jeśli ktoś nie chce twardej chrupiącej skórki trzeba bezpośrednio po wyjęciu z blachy posmarować zimną wodą jak wyschnie przykryć ściereczką jak będzie zimny zawinąć w ściereczke i jeszcze w woreczek. Można dodać dyni lub słoneczniku lub len, chleb w tedy będzie trochę cięższy. Smacznego !
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Mega szybkie bajgle
Pieczywo
Bułka pszenna z ziemniakami
Pieczywo
Bułeczki cynamonowe
Pieczywo
Pełnoziarnisty domowy chleb na zakwasie
Mega szybkie bajgle
Pyszne, szybkie, najlepsze na śniadanie bajgle…
Odsłon: 94
Bułka pszenna z ziemniakami
Smakuje wybornie i zawsze się udaje.
Odsłon: 130