Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z mąki migdałowej sprawdzi się nie tylko na diecie. Smakuje rewelacyjnie i każdy będzie pod wrażeniem jego smaku. Przygotowanie migdałowego chleba jest proste. Nie trzeba wyrabiać ciasta i czekać, aż wyrośnie. Wystarczy wymieszać składniki, przełożyć do formy i wstawić do piekarnika.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182098
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182098
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Na początek wszystkie suche składniki wsyp do naczynia i dobrze wymieszaj. Jajka wbij do drugiego naczynia, dodaj ser, dokładnie wymieszaj do połączenia. Składniki obu misek połącz i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową masę przełóż do podłużnej foremki. Możesz dla wygody wyłożyć ją papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni, góra/dół. Po osiągnięciu odpowiedniej temperatury wstaw formę na około jedną godzinę. Piecz chleb do suchego patyczka, aż będzie ładnie zarumieniony. Gotowy chleb wyciągnij z piekarnika i pozostaw w formie na ok. 10- 15 minut, następnie wyciągnij z formy, trzymając za wystający papier do pieczenia, na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.