Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od bardzo dawna w mojej rodzinie zrezygnowało się z kupna gotowego pieczywa. Jedynie mężczyźni nie do końca dali się przekonać. Mimo, że nie mam jeszcze maszyny do wypieku chleba, świetnie radzę sobie bez niej. Wypiek domowego pieczywa może nie jest do końca prosty, czasem może coś się nie udać, to warto mimo wszystko próbować, modyfikować przepisy i dodać coś od siebie. Dziś przedstawiam wam chleb z ziarnami dyni i słonecznika na świeżych drożdżach.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 307
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4894
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45098
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 680
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 307
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4894
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45098
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 680
Składniki
Drożdże rozcieramy z cukrem i rozrabiamy z ciepłą wodą. Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe sypkie składniki, wlewamy drożdże i dokładnie mieszamy, wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Gdy ciasto podwoi objętość, przekładamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.