Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od bardzo dawna w mojej rodzinie zrezygnowało się z kupna gotowego pieczywa. Jedynie mężczyźni nie do końca dali się przekonać. Mimo, że nie mam jeszcze maszyny do wypieku chleba, świetnie radzę sobie bez niej. Wypiek domowego pieczywa może nie jest do końca prosty, czasem może coś się nie udać, to warto mimo wszystko próbować, modyfikować przepisy i dodać coś od siebie. Dziś przedstawiam wam chleb z ziarnami dyni i słonecznika na świeżych drożdżach.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3993
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415652
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2651
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3993
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415652
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2651
Składniki
Drożdże rozcieramy z cukrem i rozrabiamy z ciepłą wodą. Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe sypkie składniki, wlewamy drożdże i dokładnie mieszamy, wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Gdy ciasto podwoi objętość, przekładamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.