Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2923
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5325
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1666
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2923
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 117
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5325
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1666
Składniki
Najpierw przygotowujemy dodatki, które dodamy do ciasta. Ser kozi kroimy w kostkę (najlepiej, żeby nie był zbyt kremowy). Pistacje (pozbywamy się łupin) siekamy drobno. Żurawinę możemy pokroić lub wrzucić w całości. Potem przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, sodę, sól), a mokre ze sobą (jajka, cukier, drobno rozdrobnione banany, olej i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy dodatki i delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem. Chlebek wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 55 minut. Smacznego!