Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem zdarza się tak, że przetrzymamy banany zbyt długo. Ciemnieją i mają nieapetyczny wygląd. Co z nimi zrobić? Absolutnie nie wyrzucać! A zrobić przepyszny chlebek bananowy! Chlebek bananowy jest łatwy w przygotowaniu jak muffinki :-) Suche składniki mieszamy z mokrymi, przelewamy do foremki i pieczemy wciągając w nozdrza cudowny bananowy zapach! Pamiętajcie - im ciemniejsze banany, tym więcej zawierają cukru i tym bardziej nadają się do wypieków!
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 187
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 60
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 187
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 60
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 150ºC. Banany obieramy, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem Dodajemy jajka, olej i razem mieszamy. Mąkę przesiewamy do drugiej miski, dodajemy cukier, sodę i sól. Mokre składniki mieszamy z suchymi. Najlepiej zrobić to trzepaczką lub łyżką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut. Smacznego! :)