Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją dla tego chlebka był dla mnie przepis na Tatterowiec ze strony Moje Wypieki. nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła lub nie dołożyła :-) i tak też było w tym przypadku. Na zdjęciu efekt mojej wariacji :-)
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1757
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 111
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 191
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1757
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 111
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 191
Składniki
1. Wszystkie składniki wymieszaj (ciasto ma być lepkie i luźne). 2. Pozostaw w cieple do wyrośnięcia na 1 godzinę, przykryte lnianą ściereczką. 3. Po tym czasie ciasto wymieszaj i przełóż do prostokątnej foremki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. 4. Wierzch posmaruj oliwą. 5. Przykryj ściereczką i pozostaw do kolejnego wyrośnięcia (kilka godzin, do podwojenia objętości, uważając by ciasto nie przerosło). 6. Wstaw do zimnego piekarnika, nastaw temperaturę 200°C, piecz 60 minut. 7. Spryskaj kilkakrotnie wodą, jak piekarnik będzie nagrzany. 8. Studź na kratce. 9. Smacznego.