Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją dla tego chlebka był dla mnie przepis na Tatterowiec ze strony Moje Wypieki. nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła lub nie dołożyła :-) i tak też było w tym przypadku. Na zdjęciu efekt mojej wariacji :-)
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1072
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1072
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 58
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 139
Składniki
1. Wszystkie składniki wymieszaj (ciasto ma być lepkie i luźne). 2. Pozostaw w cieple do wyrośnięcia na 1 godzinę, przykryte lnianą ściereczką. 3. Po tym czasie ciasto wymieszaj i przełóż do prostokątnej foremki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. 4. Wierzch posmaruj oliwą. 5. Przykryj ściereczką i pozostaw do kolejnego wyrośnięcia (kilka godzin, do podwojenia objętości, uważając by ciasto nie przerosło). 6. Wstaw do zimnego piekarnika, nastaw temperaturę 200°C, piecz 60 minut. 7. Spryskaj kilkakrotnie wodą, jak piekarnik będzie nagrzany. 8. Studź na kratce. 9. Smacznego.