Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek serowo ziołowy to idealna przekąska czy przystawka, szczególnie na letnie i upalne dni. Jest idealnie miękki, rozpływający się w ustach, pełny aromatów i smaków. Pomidory, szpinak i żółty ser łączą się w idealnych proporcjach, tworząc nieco śródziemnomorski bochenek, który idealnie komponuje się ze świeżą wędliną i masłem. Z powodzeniem możesz też dodać oliwki, ser feta czy nawet papryczki jalapeno.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól, a następnie zrób na środku wgłębienie.
Wbij jajko i dodaj mleko. Całość wymieszaj do uzyskania gęstego ciasta. Następnie dodaj miękkie masło i wymieszaj je z ciastem.
Pomidory suszone i szpinak drobno poszatkuj ostrym nożem. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Składniki dodaj do ciasta i delikatnie wmieszaj drewnianą łyżką.
Uformuj okrągły bochenek i połóż go na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp całość odrobiną parmezanu.
Chlebek serowo ziołowy wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Celsjusza i piecz przez 40-60 minut, do ładnego zrumienienia wierzchu i czystego patyczka.
Chlebek wyjmij i pozostaw do ostudzenia na blacie. Podawaj na zimno, najlepiej z dodatkiem ulubionego dipu.