Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy, aromatyczny chlebek...polecam ;)
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105437
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105437
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 86
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 24
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać wszystkie produkty, łącznie z serem i wymieszać.
Na końcu dodać posiekany drobno koperek Następnym razem dodam go nieco więcej ), wyrobić ciasto.
Gotowe przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na ok. 90-100 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej olejem. Czekamy jeszcze kwadrans, po czym chlebek także smarujemy olejem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp. ok. 200 stopni przez ok. 30 min. Smacznego!