Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy, aromatyczny chlebek...polecam ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116736
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7996
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1306
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116736
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7996
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1306
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać wszystkie produkty, łącznie z serem i wymieszać.
Na końcu dodać posiekany drobno koperek Następnym razem dodam go nieco więcej ), wyrobić ciasto.
Gotowe przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na ok. 90-100 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej olejem. Czekamy jeszcze kwadrans, po czym chlebek także smarujemy olejem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp. ok. 200 stopni przez ok. 30 min. Smacznego!