Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i łatwy chlebek z dodatkiem kawy zbożowej.Wyśmienicie smakuje nawet z samym masłem.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 267
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3630
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 267
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3630
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
Do miski wsypać mąkę,sól,kawę i wymieszać.Dodać miód,olej,wodę i rozkruszyć drożdże.Wyrabiać ciasto aż będzie odchodziło od rąk (można lekko podsypać mąką jeśli będzie taka potrzeba). Gdy ciasto już będzie wyrobione dodać żurawinę i wyrabiać chwilę by owoc dość równomiernie się rozłożył w cieście.Następnie ciasto włożyć do formy (u mnie keksówka ok 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić na ok 10-15 min do piekarnika nagrzanego do 50 st.Po tym czasie podgrzać piekarnik do 180 st i piec chlebek ok 40 min,smacznego.
Do miski wsypać mąkę,sól,kawę i wymieszać.Dodać miód,olej,wodę i rozkruszyć drożdże.Wyrabiać ciasto aż będzie odchodziło od rąk (można lekko podsypać mąką jeśli będzie taka potrzeba). Gdy ciasto już będzie wyrobione dodać żurawinę i wyrabiać chwilę by owoc dość równomiernie się rozłożył w cieście.Następnie ciasto włożyć do formy (u mnie keksówka ok 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić na ok 10-15 min do piekarnika nagrzanego do 50 st.Po tym czasie podgrzać piekarnik do 180 st i piec chlebek ok 40 min,smacznego.