Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo sycący chlebek...a może ciasto.
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 793
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 95
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 793
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 95
Składniki
Blaszka keksówka 10 X 25 cm. Pieczoną dynię mieszamy z oliwą i letnim kefirem. Dosypujemy mąkę, drożdże i sól. Wszystko wyrabiamy w robocie kuchennym na gładką masę. Dodajemy pestki dyni i lekko zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem keksówki. Odstawiamy na 15, 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy kefirem lub maślanką i posypujemy sezamem. Potem pieczemy w 200 C około 40 minut.