Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo sycący chlebek...a może ciasto.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 280
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9575
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5989
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2627
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 280
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9575
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5989
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2627
Składniki
Blaszka keksówka 10 X 25 cm. Pieczoną dynię mieszamy z oliwą i letnim kefirem. Dosypujemy mąkę, drożdże i sól. Wszystko wyrabiamy w robocie kuchennym na gładką masę. Dodajemy pestki dyni i lekko zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem keksówki. Odstawiamy na 15, 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy kefirem lub maślanką i posypujemy sezamem. Potem pieczemy w 200 C około 40 minut.