Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo sycący chlebek...a może ciasto.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 275
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21785
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 275
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21785
Składniki
Blaszka keksówka 10 X 25 cm. Pieczoną dynię mieszamy z oliwą i letnim kefirem. Dosypujemy mąkę, drożdże i sól. Wszystko wyrabiamy w robocie kuchennym na gładką masę. Dodajemy pestki dyni i lekko zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem keksówki. Odstawiamy na 15, 30 minut. Wierzch ciasta smarujemy kefirem lub maślanką i posypujemy sezamem. Potem pieczemy w 200 C około 40 minut.