Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bułki mają chrupiącą skórkę i również smakują na drugi dzień.............SMACZNEGO!!!
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 85
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10280
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2089
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 85
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10280
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2089
Składniki
do misy robota wkruszyć drożdże, wlać ciepłą wodę, wsypać cukier i hakiem zamieszać, zostawić na 15 minut - wsypać obie mąki, sól, wlać olej
wyrabiać na najwyższym zakresie przeznaczonym dla haka 12 minut aż ciasto będzie zwarte i odklejone od misy
ciasto zostawić w misie przykryte talerzem do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny
wyrośnięta ciasto zwilżonymi dłońmi w ciepłej wodzie krótko wyrobić i uformować 6 większych bułek, nożem naciąć na krzyż, posmarować ciepłą wodą i posypać czarnuszką tyle, ile lubisz
piec w 200 C 30 minut, grzanie góra/dół, następnie zmienić na teromoobieg, 170 C i piec 12 minut, bułki wystudzić na kratce