Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bułki mają chrupiącą skórkę i również smakują na drugi dzień.............SMACZNEGO!!!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 75
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 164
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1238
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 75
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 164
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1238
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Składniki
do misy robota wkruszyć drożdże, wlać ciepłą wodę, wsypać cukier i hakiem zamieszać, zostawić na 15 minut - wsypać obie mąki, sól, wlać olej
wyrabiać na najwyższym zakresie przeznaczonym dla haka 12 minut aż ciasto będzie zwarte i odklejone od misy
ciasto zostawić w misie przykryte talerzem do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny
wyrośnięta ciasto zwilżonymi dłońmi w ciepłej wodzie krótko wyrobić i uformować 6 większych bułek, nożem naciąć na krzyż, posmarować ciepłą wodą i posypać czarnuszką tyle, ile lubisz
piec w 200 C 30 minut, grzanie góra/dół, następnie zmienić na teromoobieg, 170 C i piec 12 minut, bułki wystudzić na kratce