Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bułki mają chrupiącą skórkę i również smakują na drugi dzień.............SMACZNEGO!!!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5901
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1766
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5901
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1766
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
do misy robota wkruszyć drożdże, wlać ciepłą wodę, wsypać cukier i hakiem zamieszać, zostawić na 15 minut - wsypać obie mąki, sól, wlać olej
wyrabiać na najwyższym zakresie przeznaczonym dla haka 12 minut aż ciasto będzie zwarte i odklejone od misy
ciasto zostawić w misie przykryte talerzem do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny
wyrośnięta ciasto zwilżonymi dłońmi w ciepłej wodzie krótko wyrobić i uformować 6 większych bułek, nożem naciąć na krzyż, posmarować ciepłą wodą i posypać czarnuszką tyle, ile lubisz
piec w 200 C 30 minut, grzanie góra/dół, następnie zmienić na teromoobieg, 170 C i piec 12 minut, bułki wystudzić na kratce