Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki w których jest już ser parmezan, wędzony łosoś, koperek i mak. Taka bułka to skarb. Bierzesz ją wszędzie ze sobą. Można ją jeść na ciepło i zimno. Z podanyh składników wyszło 6 sztuk.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 484
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 590
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 871
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 269
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 484
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 590
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 871
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 269
Składniki
Mąkę, drożdże, sól, pieprz i cukier wsyp do miski, wbij jaja, dodaj pokrojone drobno masło, skórkę z cytryny i parmezan. Wlej lekko podgrzane mleko i oliwę, dodaj mak i zacznij wyrabiać ciasto. Kiedy ciasto będzie odchodzić już od rąk dodaj posiekanego łososia z koperkiem delikatnie wmasuj go w ciasto, tak aby łosoś nie stracił swojej struktury. Wyłóż na stolnicę. Podziel na 6 części, podsyp mąkę i wyrabiaj okrągłe bułeczki. Posmaruj wierzchy mlekiem i posyp makiem. Piecz w 180 stopniach około 40 minut.