Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki w których jest już ser parmezan, wędzony łosoś, koperek i mak. Taka bułka to skarb. Bierzesz ją wszędzie ze sobą. Można ją jeść na ciepło i zimno. Z podanyh składników wyszło 6 sztuk.
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 246
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 325
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5792
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2069
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 246
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 325
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5792
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2069
Składniki
Mąkę, drożdże, sól, pieprz i cukier wsyp do miski, wbij jaja, dodaj pokrojone drobno masło, skórkę z cytryny i parmezan. Wlej lekko podgrzane mleko i oliwę, dodaj mak i zacznij wyrabiać ciasto. Kiedy ciasto będzie odchodzić już od rąk dodaj posiekanego łososia z koperkiem delikatnie wmasuj go w ciasto, tak aby łosoś nie stracił swojej struktury. Wyłóż na stolnicę. Podziel na 6 części, podsyp mąkę i wyrabiaj okrągłe bułeczki. Posmaruj wierzchy mlekiem i posyp makiem. Piecz w 180 stopniach około 40 minut.