Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do wypróbowania przepisu na smaczne chlebki Naan, idealne na różne uroczystości jako dodatek do mięsa. Bardzo prosty sposób przygotowania, pieczone w piekarniku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16010
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5054
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11827
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16010
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5054
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę, sól, drożdże, mieszam. 2. Następnie wlewam jogurt, mleko, oliwę i wyrabiam ciasto. 3. Ciasto odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie ciasto dzielę na małe porcje, robię z ciasta kuleczki i rozwałkowuję cienko. 5. Placki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę i smażę na patelni razem z masłem około 5 minut. 7. Masłem czosnkowym smaruję wierzch każdego placka. 8. Chlebki piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C
9. Gotowe, podaję, jako dodatek do mięsa lub z ulubionym sosem. 10. Smacznego