Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarnuszka to zdrowy dodatek do domowego pieczywa, dlatego taki wypiek zawsze warto samemu wykonać ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11517
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12089
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2363
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11517
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1235
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12089
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2363
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać kilka łyżek mąki i ciepłej wody, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i czarnuszkę, wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Następnie podzielić na równe części ( u mnie 4 szt), uformować długie bułki i przenieść na papier do pieczenia, pozostawić do napuszenia. Następnie posmarować wierzch żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 210 stopni przez ok. 20-30 min. Smacznego!