Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarnuszka to zdrowy dodatek do domowego pieczywa, dlatego taki wypiek zawsze warto samemu wykonać ;)
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 20
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 100
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 446
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i niedrogie. Pokażemy prosty p...
Odsłon: 20
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 100
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 446
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem. Dodać kilka łyżek mąki i ciepłej wody, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i czarnuszkę, wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Następnie podzielić na równe części ( u mnie 4 szt), uformować długie bułki i przenieść na papier do pieczenia, pozostawić do napuszenia. Następnie posmarować wierzch żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 210 stopni przez ok. 20-30 min. Smacznego!