Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z budyniem i malinami znikają jeszcze ciepłe.
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i ciepłe mleko.
Mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Następnie dodajemy jajka i mąkę. Zagniatamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponowienie zagniatamy.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Budyń przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu, używamy tylko 450ml mleka i cukier.
Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kulki.
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy po łyżce budyniu i układamy maliny.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Delikatne ciasto drożdżowe, a w nim opatulone świeże polskie maliny w towarzy...
Odsłon: 2926
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1874
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 214
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 171
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 239
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 97
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1874
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 214
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 171
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 239
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 97
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i ciepłe mleko. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę. Zagniatamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponowienie zagniatamy. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Budyń przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu, używamy tylko 450ml mleka i cukier. Z ciasta rwiemy kawałki, formujemy kulki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy po łyżce budyniu i układamy maliny. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Mega szybkie bajgle
Pieczywo
Bułka pszenna z ziemniakami
Pieczywo
Bułeczki cynamonowe
Pieczywo
Pełnoziarnisty domowy chleb na zakwasie
Mega szybkie bajgle
Pyszne, szybkie, najlepsze na śniadanie bajgle…
Odsłon: 90
Bułka pszenna z ziemniakami
Smakuje wybornie i zawsze się udaje.
Odsłon: 127