Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Umiarkowanie słodkie.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 341
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 110
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 341
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 110
Składniki
Mąkę przesiać. Masło rozpuścić w mleku. Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka. Dodać cukier waniliowy, syrop z agawy, szczypta soli.
Do przesianej mąki dodać: mleko z masłem, drożdże, cukier waniliowy, syrop z agawy, sól, 2 całe jajka, 1 żółtko(białko wykorzystać do posmarowania bułeczek) . Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie ponownie wymieszać i jeszcze na chwilę odstawić.
Uformować bułeczki. Do każdej włożyć po kilka mrożonych śliwek. Posmarować białkiem.
Piec w temp. 180C około 20 minut.