Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Umiarkowanie słodkie.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5008
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4855
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44933
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5008
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4855
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44933
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Składniki
Mąkę przesiać. Masło rozpuścić w mleku. Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka. Dodać cukier waniliowy, syrop z agawy, szczypta soli.
Do przesianej mąki dodać: mleko z masłem, drożdże, cukier waniliowy, syrop z agawy, sól, 2 całe jajka, 1 żółtko(białko wykorzystać do posmarowania bułeczek) . Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie ponownie wymieszać i jeszcze na chwilę odstawić.
Uformować bułeczki. Do każdej włożyć po kilka mrożonych śliwek. Posmarować białkiem.
Piec w temp. 180C około 20 minut.