Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe rogaliki z jabłkami
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 544
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75354
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 544
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75354
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Składniki
Składniki na rozczyn umieścić w misce, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 15 minut. Pozostałe składniki na ciasto umieścić w misce oraz dodać wyrośnięty rozczyn. Ciasto wyrabiać do czasu, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Możemy również użyć miksera z hakiem do ciasta drożdżowego. Wyrobione ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości. W tym czasie jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat posypany mąką podzielić na 4 części. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów. Na szerszej części trójkąta ułożyć kawałki jabłek i zawinąć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok. 15 minut, aż ładnie się zarumienią. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego!