Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe rogaliki z jabłkami
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5864
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 521
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37316
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2593
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 249
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5864
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 521
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37316
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2593
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 249
Składniki
Składniki na rozczyn umieścić w misce, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 15 minut. Pozostałe składniki na ciasto umieścić w misce oraz dodać wyrośnięty rozczyn. Ciasto wyrabiać do czasu, aż ciasto zacznie odchodzić od rąk. Możemy również użyć miksera z hakiem do ciasta drożdżowego. Wyrobione ciasto wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia swojej objętości. W tym czasie jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat posypany mąką podzielić na 4 części. Każdą cześć rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 trójkątów. Na szerszej części trójkąta ułożyć kawałki jabłek i zawinąć. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok. 15 minut, aż ładnie się zarumienią. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego!