Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki sprawdzą się świetnie jako dodatek do zup np. barszczu, jako przekąska, na ciepło i na zimno. Znikają po upieczeniu bardzo szybko. Są zrobione w wersji wytrawnej.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Składniki
Wszystkie składniki ciasta kruchego zagnieść i wstawić do zamrażalnika na 10 minut. Sporządzić nadzienie: Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć, pokroić i rozetrzeć. Cebulę podsmażyć na maśle, a następnie czosnek z pieczarkami. Doprawić do smaku solą, tymiankiem i pieprzem czarnym mielonym. Camembert drobno pokroić razem z serem gouda. Mozzarellę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Całość wymieszać. Ciasto rozwałkować i pokroić na kształt pizzy.
Na środek każdego kawałka ciasta nakładać farsz i zawijać w rogaliki.
Rogaliki poukładać na blasze (wychodzi około 2,5 blaszki).
Jajko roztrzepać i posmarować rogaliki. Posypać z wierzchu czarnuszką. Rogaliki piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez około 20 minut ( zależy od piekarnika) na złoty kolor.
Rogaliki są gotowe. Smacznego:)!!!