Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, mięciutka, pyyyyszna... Do zrobienia kanapek, tostów, jako dodatek do dań (np. zupy), czy po prostu do maczania w oliwie....
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 323
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 843
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 179
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 323
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 843
Składniki
Do misy miksera wsypać mąkę, drożdże i sól, wlać wodę i dwie łyżki oliwy. Ciasto wyrabiać przez około 5 minut na najniższych obrotach.
Wyrobione ciasto rozciągać ręcznie w misce. Wilgotną dłonią naciągać boki ciasta i składać do środka, proces powtarzać przez kilka minut. Następnie miskę przykryć folią spożywczą i zostawić, aż ciasto podwoi objętość.
Dużą blachę (20x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, dociskając do brzegów. Przykryć ścierką i zostawić na około 30-40 minut.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Ciasto skropić oliwą, dłońmi zrobić wgłębienia, włożyć w nie oliwki i listki rozmarynu. Piec przez 15-20 minut.