Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, mięciutka, pyyyyszna... Do zrobienia kanapek, tostów, jako dodatek do dań (np. zupy), czy po prostu do maczania w oliwie....
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 158
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21568
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 158
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21568
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 129
Składniki
Do misy miksera wsypać mąkę, drożdże i sól, wlać wodę i dwie łyżki oliwy. Ciasto wyrabiać przez około 5 minut na najniższych obrotach.
Wyrobione ciasto rozciągać ręcznie w misce. Wilgotną dłonią naciągać boki ciasta i składać do środka, proces powtarzać przez kilka minut. Następnie miskę przykryć folią spożywczą i zostawić, aż ciasto podwoi objętość.
Dużą blachę (20x30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, dociskając do brzegów. Przykryć ścierką i zostawić na około 30-40 minut.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Ciasto skropić oliwą, dłońmi zrobić wgłębienia, włożyć w nie oliwki i listki rozmarynu. Piec przez 15-20 minut.