Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5741
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 113
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10935
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 52
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5741
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 113
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10935
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 52
Składniki
Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na trójkąty.
Posmarować każdy trójkąt powidłami węgierkowymi i zwinąć w rogalik, zaczynając od szerszego boku.
Z porcji tej wyjdzie 16 sztuk rogalików.
Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem.
Każdy posmarowany rogalik oblepić czarnym sezamem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez około 15 minut do zrumienienia.
Smacznego !