Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24360
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 300
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 365
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24360
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 300
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 365
Składniki
Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na trójkąty.
Posmarować każdy trójkąt powidłami węgierkowymi i zwinąć w rogalik, zaczynając od szerszego boku.
Z porcji tej wyjdzie 16 sztuk rogalików.
Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem.
Każdy posmarowany rogalik oblepić czarnym sezamem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez około 15 minut do zrumienienia.
Smacznego !