Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 118
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22318
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 151
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 118
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22318
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 151
Składniki
Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na trójkąty.
Posmarować każdy trójkąt powidłami węgierkowymi i zwinąć w rogalik, zaczynając od szerszego boku.
Z porcji tej wyjdzie 16 sztuk rogalików.
Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem.
Każdy posmarowany rogalik oblepić czarnym sezamem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez około 15 minut do zrumienienia.
Smacznego !