Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne pieczywo na śniadanie.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13361
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39595
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13361
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39595
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z żółtkami i cukrem, następnie powoli wsypywać mąkę, proszek, sodę i wlać jogurt. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem bardzo delikatnie.
Piec w temperaturze 170°C około 40 minut.
Podawać z konfiturą, a w sezonie np. z musem truskawkowym i bitą śmietaną.