Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grecki chlebek drożdżowy zapiekany z serem i ziołami, prosty w przygotowaniu, jest pulchny a zarazem lekko wilgotny, dzięki dodatkowi fety, która nawilża go od środka. Polecam .
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5479
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7655
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5234
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5479
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7655
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5234
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, cukier, suche drożdże wymieszaj, dodaj ciepłą wodę i oliwę . Ciasto dokładnie zagnieść, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę .
Do wyrośniętego ciasta dodaj 2/3 pokruszonej fety i delikatnie wymieszaj. Ciasto wyłóż do nasmarowanej oliwą tortownicy lub blaszki i delikatnie rozciąga palcami. Na wierzch posyp pozostałą fetę i starty żółty ser oraz oregano .
Chlebek piec w temperaturze 200 st. około 35-40 minut. Chlebek można dodatkowo wzbogacić dodając oliwki, suszone pomidory, kapary oraz ulubione zioła .