Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grecki chlebek drożdżowy zapiekany z serem i ziołami, prosty w przygotowaniu, jest pulchny a zarazem lekko wilgotny, dzięki dodatkowi fety, która nawilża go od środka. Polecam .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, cukier, suche drożdże wymieszaj, dodaj ciepłą wodę i oliwę . Ciasto dokładnie zagnieść, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę .
Do wyrośniętego ciasta dodaj 2/3 pokruszonej fety i delikatnie wymieszaj. Ciasto wyłóż do nasmarowanej oliwą tortownicy lub blaszki i delikatnie rozciąga palcami. Na wierzch posyp pozostałą fetę i starty żółty ser oraz oregano .
Chlebek piec w temperaturze 200 st. około 35-40 minut. Chlebek można dodatkowo wzbogacić dodając oliwki, suszone pomidory, kapary oraz ulubione zioła .