Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki przepis na chlebki pita z kurczakiem gyros, sałatą pekińską i warzywami.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy oczyszczamy a następnie kroimy na duże kawałki. Solimy, pieprzymy obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej z przyprawą gyros. Podsmażamy. Kroimy na mniejsze kawałeczki.
Kapustę szatkujemy dodajemy do niej pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę oraz ogórka. Dodajemy kukurydzę, 2 łyżki majonezu i 1 łyżkę keczupu. Całość mieszamy.
Gotowe chlebki pita pieczemy w piekarniku wg przepisu na opakowaniu następnie wyjmujemy przekrawamy na pół dodajemy farsz z warzyw oraz ciepłego kurczaka.