Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 472
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 172
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 472
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 172
Składniki
Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej uformować bułkę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na 40 min do wyrośnięcia.
Naciąć z góry nożem. Piec w piekarniku w temperaturze 225 stopni przez 15 min. Należy pamiętać by wcześniej nagrzać piekarnik, ponieważ dłuższy czas wyrastania ciasta spowoduje, że bułki bardziej wyrosną i nie będą kształtem przypominały tradycyjnych kajzerek. Smacznego :)