Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 81
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2603
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 81
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4323
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2603
Składniki
Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej uformować bułkę i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na 40 min do wyrośnięcia.
Naciąć z góry nożem. Piec w piekarniku w temperaturze 225 stopni przez 15 min. Należy pamiętać by wcześniej nagrzać piekarnik, ponieważ dłuższy czas wyrastania ciasta spowoduje, że bułki bardziej wyrosną i nie będą kształtem przypominały tradycyjnych kajzerek. Smacznego :)