Bułki faszerowane mięsem i grzybami, mogą być podane jako paszteciki do barszczu lub jako przekąska, drugie śniadanie a nawet kolacja.
Kajzerki Paszteciki
Składniki
- 8 bułek kajzerek
- 30 dag mięsa z łopatki wieprzowej
- ½ kg pieczarek
- 1 cebula
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka majeranku
- Sól
- Pieprz
- ½ szk. mleka
- Bułka tarta do panierki
- 3 jajka
- Olej do smażenia
Składniki
- 8 bułek kajzerek
- 30 dag mięsa z łopatki wieprzowej
- ½ kg pieczarek
- 1 cebula
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka majeranku
- Sól
- Pieprz
- ½ szk. mleka
- Bułka tarta do panierki
- 3 jajka
- Olej do smażenia

Etapy przygotowania
1. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. 2. Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami. 3. Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy.

4. Bułki kroimy na połowę, wyjmujemy środek bułki i faszerujemy mięsem.

5. Bułki z nadzieniem moczymy lekko w mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

7. Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska. 8. Gotowe.

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 115
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 180
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 289

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 53

Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 16
Ostatnio komentowane przepisy
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 115
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 180
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 289

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 53

Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 16



Składniki
- 8 bułek kajzerek
- 30 dag mięsa z łopatki wieprzowej
- ½ kg pieczarek
- 1 cebula
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka majeranku
- Sól
- Pieprz
- ½ szk. mleka
- Bułka tarta do panierki
- 3 jajka
- Olej do smażenia
1. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju. 2. Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami. 3. Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy.
4. Bułki kroimy na połowę, wyjmujemy środek bułki i faszerujemy mięsem.
5. Bułki z nadzieniem moczymy lekko w mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
7. Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska. 8. Gotowe.
Pycha!
Udany przepis!
Ale pomysłowe...świetne,zaraz będę robić..pyszne:)