Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące domowe kajzerki cóż może być lepszego :)
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1729
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5275
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5382
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1729
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5275
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
Mąkę przesiać do miski, połączyłączyć z solą i cukrem. Drożdże wkruszyć do miseczki rozmieszać dolewając lekko letnią wodę wlać do mąki. Dodać też jajko i olej. Wyrobić ciasto. I odstawić na 1.5-2 godz.
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę oprószoną mąką, lekko zagnieść Następnie podzielić na 10 mniej więcej równych części. Każdą uformować w kulę podwijając brzegi pod spód a wierzchy oprószyć mąkę. Bułeczki ułożyć luźno na blasze - wyłożonej papierem, ale można posypać lekko mąką. Przykryć ściereczką i zostawić na jakieś 20-30 minut żeby się napuszyły.
Naciąć na 5 tzw. Wiatraczek Piec w piekarniku nagrzanym do 230' grzanie góra/dół bez termoobiegu przez 15-18 minut Po upieczeniu wystudzić na kratce.