Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące domowe kajzerki cóż może być lepszego :)
Mąkę przesiać do miski, połączyłączyć z solą i cukrem. Drożdże wkruszyć do miseczki rozmieszać dolewając lekko letnią wodę wlać do mąki. Dodać też jajko i olej. Wyrobić ciasto. I odstawić na 1.5-2 godz.
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę oprószoną mąką, lekko zagnieść
Następnie podzielić na 10 mniej więcej równych części. Każdą uformować w kulę podwijając brzegi pod spód a wierzchy oprószyć mąkę.
Bułeczki ułożyć luźno na blasze - wyłożonej papierem, ale można posypać lekko mąką.
Przykryć ściereczką i zostawić na jakieś 20-30 minut żeby się napuszyły.
Naciąć na 5 tzw. Wiatraczek
Piec w piekarniku nagrzanym do 230' grzanie góra/dół bez termoobiegu przez 15-18 minut
Po upieczeniu wystudzić na kratce.
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 987
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2162
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 75
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 987
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2162
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę przesiać do miski, połączyłączyć z solą i cukrem. Drożdże wkruszyć do miseczki rozmieszać dolewając lekko letnią wodę wlać do mąki. Dodać też jajko i olej. Wyrobić ciasto. I odstawić na 1.5-2 godz.
Wyrośnięte ciasto wyjąć na stolnicę oprószoną mąką, lekko zagnieść Następnie podzielić na 10 mniej więcej równych części. Każdą uformować w kulę podwijając brzegi pod spód a wierzchy oprószyć mąkę. Bułeczki ułożyć luźno na blasze - wyłożonej papierem, ale można posypać lekko mąką. Przykryć ściereczką i zostawić na jakieś 20-30 minut żeby się napuszyły.
Naciąć na 5 tzw. Wiatraczek Piec w piekarniku nagrzanym do 230' grzanie góra/dół bez termoobiegu przez 15-18 minut Po upieczeniu wystudzić na kratce.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 140
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 9347