Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek można doprawić różnymi ziołami wedle swojego upodobania, można go także jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 84
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5552
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2608
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 84
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5552
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2608
Składniki
Umyć dokładnie mięso i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Oprószyć mięso przyprawami: jarzynką, solą i pieprzem i pozostawić w lodówce na jakiś czas.
Obrać cebulę oraz czosnek i poukładać na karczku.
Wlać do naczynia 1/2 filiżanki wody.
Na wierzchu położyć połowę kostki masła.
Obficie oprószyć majerankiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 1 godz. 20 min.
Po całkowitym wystudzeniu można karczek kroić na plasterki do chlebka. Smacznego !