Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bez mąki na bazie twarogu, z dużą ilością ziaren i orzechów, mega łatwy do dostosowania do własnych preferencji
mała foremka lub ceramiczna miseczka, piekarnik
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 185
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 126
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 185
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 126
Składniki
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki
Piekarnik nagrzej na 180 stopni, małą foremkę wyłóż papierem do pieczenia
Wylej masę do foremki, dobrze uklep żeby nie powstały kieszonki powietrza (możesz zwilżyć dłoń, ciasto nie będzie się wtedy do niej przyklejać). Można udekorować ziarnami lub przyprawami. Piecz minimum 60 minut aż ciaso wyrośnie i zbrązowieje.
Delikatnie wyjmij chlebek z foremki i ostudź na kratce. Daj mu odpocząć i stężeć. Smacznego!
Przepis możesz z łatwością modyfikować za każdym razem - jeśli chcesz większą porcję, podwój składniki. Dodawaj dowolne ziarna, orzechy, przyprawy i zioła ale również dodatki np. suszone pomidory, cebulkę. Możesz piec na liściu kapusty albo winogrona. Przechowuj najlepiej w lodówce i zjedz w ciągu 1-2 dni.