Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kluski są naprawdę dobre, przepis pochodzi z okolić Nowego Sącza.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 158
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 686
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 623
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 158
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 686
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 623
Składniki
Wykonanie: Pieczarki pokroić w kostkę razem z cebulą, przysmażyć na maśle i dodać pokrojoną szynkę. Bułkę tartą zalać śmietaną, połączyć z serem, pieczarkami, szynką i cebulą. Następnie dodać żółtka jajek, przyprawić do smaku i wymieszać. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek, mąkę i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na osolony wrzątek niewielkie kluseczki i gotować kilka minut. Po ugotowaniu wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem i podawać. SMACZNEGO.