Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kluski są naprawdę dobre, przepis pochodzi z okolić Nowego Sącza.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2667
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 260
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2612
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2667
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 260
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2612
Składniki
Wykonanie: Pieczarki pokroić w kostkę razem z cebulą, przysmażyć na maśle i dodać pokrojoną szynkę. Bułkę tartą zalać śmietaną, połączyć z serem, pieczarkami, szynką i cebulą. Następnie dodać żółtka jajek, przyprawić do smaku i wymieszać. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek, mąkę i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką na osolony wrzątek niewielkie kluseczki i gotować kilka minut. Po ugotowaniu wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem i podawać. SMACZNEGO.