Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i bardzo aromatyczne
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2920
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2920
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, czosnek i imbir w cienkie plasterki a papryczkę chili drobno posiekać. Wszystko wrzucić na rozgrzany olej kokosowy, dodać przyprawę curry, smażyć aż warzywa lekko zmiękną.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i zalać mlekiem kokosowym. Gotować kilka minut.
Chlebowiec odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do curry. Całość doprawić do smaku solą i sokiem z limonki. Posypać listkami kolendry.