Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i bardzo aromatyczne
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5279
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2418
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5279
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2418
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, czosnek i imbir w cienkie plasterki a papryczkę chili drobno posiekać. Wszystko wrzucić na rozgrzany olej kokosowy, dodać przyprawę curry, smażyć aż warzywa lekko zmiękną.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i zalać mlekiem kokosowym. Gotować kilka minut.
Chlebowiec odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do curry. Całość doprawić do smaku solą i sokiem z limonki. Posypać listkami kolendry.