Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne i bardzo aromatyczne
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 54
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2340
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 54
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2340
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski, czosnek i imbir w cienkie plasterki a papryczkę chili drobno posiekać. Wszystko wrzucić na rozgrzany olej kokosowy, dodać przyprawę curry, smażyć aż warzywa lekko zmiękną.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać i zalać mlekiem kokosowym. Gotować kilka minut.
Chlebowiec odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do curry. Całość doprawić do smaku solą i sokiem z limonki. Posypać listkami kolendry.